Estalvi en la factura de consum d’energia elèctrica per a les farmàcies i les llars

Des de CoFBServeis hem realitzat un estudi amb 90 farmàcies per analitzar la factura de subministrament elèctric i valorar la selecció d’una comercialitzadora energètica que  millori les condicions de contractació, tant a nivell econòmic com d’impacte ambiental

Les principals conclusions d’aquest són:

  • Energia consumida. El 90% de les farmàcies tenen una tarifa del mercat lliure que els representa un sobrecost de l’energia d’un 35% de mitjana.
  • Potència. En el 87% dels casos el preu de la potència està per sobre del preu BOE, és a dir, del preu que marca el regulador del sector. També cal revisar la potència contractada ja que sovint les condicions analitzades no corresponen a de les necessitats de la farmàcia, i el resultat és un increment de preu innecessari.

Potència i energia fan que les factures de la llum amb la tarifa del mercat lliure tinguin un sobrecost mitjà de:

  • Farmàcies: 70 € mensuals – 840 anuals
  • Llars: 20 € mensuals – 240 anuals
  • Energia verda/renovable. Tot i l’oferta d’energia verda competitiva i disponible, només el 3% de les farmàcies consumeixen energia renovable. 

Ara CoFBServeis està en la fase final de selecció d’una comercialitzadora  energètica que faci possible, a partir del  proper mes de juny, oferir unes condicions de contractació millors i més transparents condicions de contractació, tant a nivell econòmic com d’impacte ambiental. 

Per més informació truca’ns al

93 244 07 20 (opció 4)