La declaració amistosa d’accidents

La declaració amistosa d’accidents o “parte” és un document dissenyat pel CEA (Comité Europeu d’Assegurances) on les dues parts reconeixen, mitjançant la signatura del mateix, les circumstàncies de l’accident, les dades dels vehicles i de les assegurances, i els possibles testimonis. Totes les companyies d’assegurances utilitzen el mateix model de “parte”.

  • El 25% de les reclamacions no es resolen de forma satisfactòria a causa d’errors en el moment de complimentar el parte.

El tems de tramitació entre les companyies en cas que la declaració estigui correctament complimentada oscil.la de mitjana entre els 3 i els 4 dies; en cas contrari, aquest temps pot allergar-se a una mitjana de 25 dies.

Recorda que si no disposes d’un exemplar de la declaració amistosa del vehícle, en tens a la teva disposició a l’oficina de COFBServeis a la seu del COFB.

Davant d’una situació de tensió com és el cas d’un accident, en la mesura del possible cal intentar mantenir la calma. La primera recomanació és la cerca de testimonis que puguin aportar informació i, si és necessari, contactar amb la policia.

Com s’ha d’omplir la declaració?

La declaració amistosa és senzilla d’omplir però és necessari no equivocar-se en cap detall. Alguns consells importants a recordar:

  • Anotar lloc i data de l’accident
  • Incloure les persones lesionades, encara que siguin lesions lleus, així com desperfectes, encara que siguin lleus en el mobiliari urbà.
  • Revisar la documentació de l’altre cotxe (conductor, model, matrícula)
  • Detallar clarament l’abast dels despefectes.
  • Descriure les circumstàncies de l’accidents amb detall i, en l’apartat d’observacions indicar tot el que creguis que és important al voltant de l’accident.

I sobretot, és important revisar cada un dels apartats de la declaració abans de firmar-la.

Per més informació truca’ns al 93 244 07 20 (opció 1)